Nyheder

14.06.2019

Nyborg Forsyning sender spørgeskemaer ud via sms

 

 I løbet af de næste par dage sender Nyborg Forsyning en sms ud, hvor de inviterer kunderne til at besvare en række spørgsmål om forsyningens produkter og service

”Vi er nysgerrige efter at vide, hvor tilfredse kunderne er med os, og om der er nogle områder, hvor vi kan rykke os og blive bedre, både i forhold til service, kommunikation og selvbetjeningsløsninger.

Vores selvbetjening kan tilgås døgnet rundt, men hvilke løsninger efterspørger kunderne? Vi ønsker en evaluering af nuværende selvbetjeningsløsninger, men også gerne forslag til nye. 

Har vi mulighed for at forbedre servicen, og forhåbentlig få nogle gode løsninger, som kunderne bliver tilfredse med”, udtaler Nyborg Forsynings bestyrelsesformand Søren Svendsen.

 

Tekniske udfordringer kan være svære at kommunikere

Ligeledes ønsker forsyningen at afklare kundernes viden om mere tekniske udfordringer for regnvand, spildevand og affald. Her vil kundernes svar give en god indikation af, om nuværende informationsniveau er tilstrækkeligt.

 

SMS af miljøhensyn
 
”Vi ønsker en høj svarprocent, så vi får noget konkret at arbejde videre med. Derfor har vi valgt at sende skemaet ud via sms. Så sparer vi miljøet for både papirforbrug og transport ved brevforsendelser, men vi er også opmærksomme på, at sms´en godt kan havne i børnenes mobiler i husstanden. Dette kan desværre ikke helt undgås, da vores spørgeskema sendes ud anonymt til husstanden, og ikke skelner mellem mobilens ejere. Vi opfordrer derfor til, at børn sletter beskeden, og får mor eller far til at udfylde skemaet. Og vil man vinde is, er det muligt at udfylde med sin e-mail og deltage i lodtrækningen”, udtaler formanden.

Læs mere om kundeundersøgelsen her


Nyborg Forsyning & Service A/S │ Gasværksvej 2 │ 5800 Nyborg │ Tlf.: 6331 5000 │ E-mail: nfs@nfs.as │ www.nfs.as